בחזרה לעמוד מאמרים

21 פבר רשימת שמנים אתריים ותכונותיהם

שמן בסיס

 

Persea americana

מופק מציפת הפרי. מכיל וויטמינים רביםA B D  וגם  שירבלציטין ובחומצות שומן חיוניות (אומגה). נספג בעור בקלות בגלל ריכוז גבוה של חומצת פלמיטולאית. מומלץ לעור יבשובוגר.
אובליפיכה או
היפופיאה
שמן בסיס
 Hippophae Rhamnoides
מופק מזרעי הצמח. גדל סמוך למקורות מים בארופה ובמדינות חברהעמים ומאוד מוכר שם לשימושים קוסמטיים. מכיל שפע של מרכיבים קוסמטיים התורמיםלהזנתו ולמראהו הבריא של העור: ויטמין E, חומצות אמינו, ויטמין A בצורת בטא קרוטן.מעולה לעור יבש או מזדקן וגם לעור דלקתי בזכות חומרים אנטי דלקתייםהמצויים בו.
אילנג אילנג
שמן אתרי
 
Cananga Odorata  
עץ ממשפחת האנונים. השמן האתרי מופק מפרחי העץ. השמן נחשבלמעורר מיני, מאזן הפרשת סבום, מרגיע עור, מזרז התחדשות תאים.
ארז
ש. אתרי
 
 Cedrus Atlantica
עץ מחטני ירוק עד וחסון ממשפחת האורניים. השמן האתרי מופקמהנסורת והוא ידוע בתכונותיו כאנטיספטי, אנטי פטרייתי, מכווץ, אנטי סבוראי, מאיץזרימת דם וחילוף חמרים. יעיל לקשקשת ונשירת שיער.
.
בנזואין
ש. אתרי
 
 Styrax Benzoin
 עץ ממשפחת הלבניים. נפוץ במזרח הרחוק. משתמשים בשרףהעץ , אותו ממסים לשרף נוזלי הנקרא רזינואיד. מאחה ומשקם. מתאים לטיפול בעור סדוקומבוקע בחורף, עור אדמומי ומגורה, פצעים חתכים וכוויות.
ברוש
Cupressus Sempervirens
ממשפחת הברושיים. השמן מופק מכל חלקי העץ. אנטידלקתי חזק ומכווץ חזק. משפר טונוס של עור יבש ומבוגר.
גזר
ש. בסיס
 Daucus Carota
מכיל ריכוז גבוה של בטא קרוטן (פרו ויטמיןA ),וויטמינים: B,D,E,K.אנטידלקתי ומעודד חידוש רקמת עור. מתאים לעור יבש או מבוגר. 
גלעיני משמש
ש. בסיס
Prunus Armeniaca
דומה בתכונותיו לשמן שקדים מתוקים. עשיר בחומצותשומן חיוניות (ויטמין F ) בעיקרבחומצה אולאית (מעל 60% )וחומצה לינולאית. עמיד מאוד בפניחמצון. 
גרניום
ש. אתרי
 
Pelargonium Graveolens
אנטי דלקתי, אנטי פטרייתי, מכווץ, מאזן הפרשת סבום, מאיץהתחדשות רקמה.
היפריקום
ש. בסיס
Hypericum perforatum
שמן תשרית, אנטי דלקתי מעולה, בעל יכולת הרגעהושיקום של עור ניזוק ומגורה (כוויות שמש,פצעים, חבורות, דרמטיטיס, עור יבש, עורמבוגר, סבוריאה ופסוריאזיס).
זרעי ענבים
ש. בסיס
 Vitis Vinifera
מכיל 70% חומצה לינולאית, קל מאוד ונספג במהירות בשכבה הקרנית. מתאים לעור שמן ורגיל.
זרעי רימונים
ש. בסיס
 Punicagranatum
שמן זרעי הרימוניםמכיל מרכיבים פעילים טבעיים דוגמת alpha-estradiolו-17 שהוא אנטי אוקסידנט אפקטיבי מאד וכפי הנראה אינו קיים בשום מקור צמחי למעט שמן זרעי רימונים. מרכיב נוסף אשר קיים בשמן זרעי הרימונים הוא gamma-tocopherol שזוהי צורה נדירה יחסית ופעילה של ויטמין E.
לשמן זרעי הרימונים מיוחסות הפעילויות הבאות: מאיץ שיקום והתחדשות של העור, משפר טונוס, לוכד רדיקלים חופשיים ומסייע בשיקום נזקי חשיפה לשמש. 
 חוחובה
ש. בסיס

  Simmondsia Chinensis

שיח בעל עלים בצבע כחול-ירוק, גדל באזורים מדבריים. מעיןשעווה נוזלית שעמידה בפני חמצון גם בתנאים לא טובים. דומה בתכונותיו לחלב העור(סבום). מומלץ בטיפולים לעור יבש בעל ריבוי קמטים. מעניק הזנה ולחות לעור יבשומזדקן בזכות תכולת הוויטמינים הגבוהה וחומצות השומן. לעור שמן , פגוע או דלקתי: תורם להווצרות רקמת עור חדשה ובריאה.
 
חי עד
ש. אתרי
 
 Helichriysum Angustifolium
שיח ממשפחת המורכבים,אנטי דלקתי, אנטי וויראלי, אנטי פטרייתי, מכווץ, מעדן את העור, מעודד חידוש תאי עור. מאיץ חידוש תאי עור, שיפור טונוסומרקם.
חמאת שיאה
ש. בסיס
Butyrospermum Parkii
 עץ השיאה נפוץ ברחבי הסוואנההאפריקנית, מגמביה ועד אוגנדה. זהו עץ המתנשא לגובה של 9-12 מטר, ומניב פירותירוקים בגודל שזיף. כל פרי מכיל זרע או שניים ומזרעים אלו מופקת החמאה. זוהי חמאהרכה אשר נמסה בטמפרטורת גוף, ובטמפרטורת חדר היא נמצאת בד"כ במצב ביניים בין נוזללמוצק.  חמאת השיאה משמשת את אנשי אפריקה מזה מאות שנים, הן כשומן למאכל והן כתכשיר לטיפוח הגוף. המעלה הבולטת של חמאת השיאה היא תכולה גבוהה של עד 8% חומרים בלתי ניתנים לסיבון, בזכותם היא תורמת לעידון העור וכן להגנה מסוימת מקרינת שמש (מקדם הגנה 3-4 כאשר משתמשים בחמאה טהורה). ניסויים קליניים רבים אשר נערכו באירופהומטרתם היתה לחקור אתפעילותה של חמאת השיאה, הראו תוצאות מצוינות בטיפול ביובששלהעור, דרמטיטיס, אדמומיות כתוצאה מחשיפת יתר לשמש, כוויות וגירויי עורשונים.
יסמין
ש. אתרי
 

 

Jasminum Officinalis
שמן יקר מאוד. מעורר מיני, נוגד כיווצים, מאיץהתחדשות תאי עור,מתאים לטיפול בעור יבש ובעור מבוגר.
 
לבונה
ש. אתרי
 
 Boswellia Carterii
משפחת הבשמיים, גדל בר בסומליה, אתיופיה וערב הסעודית. השמן האתרי מופק משרף העץ. מאלחש, אנטי דלקתי, מרגיע, מאיץ ריפוי נגעים ומשפר טונוס. מתאים גם לעור אקנתי וגם לעור יבש ומבוגר ולקופרוז. מעכב הופעת קמטים .
לבנדר
ש. אתרי
 Lavandula Officinalis
בן שיח ממשפחת השפתניים. השמן האתרי מופק מפרחי השיח. השימוש בלבנדר קיים עוד מימי קדם, הןבזכות ניחוחו והן בזכות סגולות המרפא שלו. שמן הלבנדר יעיל מאד בריפויכוויות, הוא אנטיספטי מעולה, אנטי-פטרייתי, אנטי-דלקתי, מאיץ חילוףחומרים וחידושרקמות, נוגד כיווצים, מרגיע ומאלחש.לתכונות אלו מתווספים שני יתרונות חשובים והם הניחוח הנעים ועובדת היותו בטוח מאד לשימוש
לימון
ש. אתרי
 
 Citrus Limonum
עץ הדר קטן וקוצני ממשפחת הפיגמיים. השמן האתרי מופק מקליפתהפרי. תכונותיו: מכווץ, מרענן, מונע גרד, מאיץ ריפוינגעים.
מאנוקה
ש. אתרי
 
 Leptospermum Scoparium
 עץ בר הגדל בניו זילנד בתנאים קשים. העץ שורד בזכות השמן האתרי המצוי בעליו. שמן חדש יחסית (עשרים שנים) ונחקר ונלמד באמצעות כליםמדעיים קודם להפקתו המסחרית. יש לו פעילות קוטלת חיידקים ופטריות חזקה מאוד. הוכחשיש לו פעילות חזקה גם נגד כח חיידקי האקנה. מרגיע עור צורב ומגורה ומתאים גם לעור רגיש. ניתן לעשות בו שימוש ללא דילול.
 נבט חיטה
ש. בסיס

 

 Triticum Vulgare
צמח עשבוני בעלערך קוסמטי רב. עשיר מאוד בויטמין E וחומצות שומן חיוניות. משקם ומחדשאת העור. מצויין לעור יבש, מבוגר ופגוע.
 
ניאולי
ש. אתרי
 
 Melaleuca Viridiflora
משפחת ההדסיים, מופק מהעלים. אנטיספטי, אנטי דלקתי, אנטיוויראלי, מאלחש, מרענן. מתאים לטיפול באקנה ובמצביםדלקתיים.
נר הלילה
ש. בסיס
 Oenothera Biennis
צמח קטן בעלפרחים צהובים. פורח בלילה באזורי חוף הים. השמן מופק מזרעי הצמח ועשירבויטמין F (חומצותשומן אומגה 6 ו-3 ), חומצה לינולנית וחומצה גמא-לינולנית. מועיל בשמירת רמת הלחות של העור, מצבי אקזמה ועור קשקשי ומתקלף. מתאים גם לעור אדמומי ומגורה.
נרולי
ש. אתרי
 
 Citrus Aurantium
שמן המופק מפרחי עץ תפוז מר (חושחש). עוזר במצבי אקנה, עוררגיש במיוחד,עור מגורה, עור יבש, דרמטיטיס, עור מבוגר משפר זרימת דם בנימים, מרגיעמרכך. מתאים במיוחד לעור עדין ויבש
ערער
ש. אתרי
 
 Juniperus Communis
משפחת הברושיים. מופק מפירות העץ. אנטיספטי, מאיץ איחוי פצעיםוכוויות. מגמיש כלי דם. לטיפול בעור שמן, מצבי אקנה ומצביםדלקתיים
פאטשולי
ש. אתרי
 
Pogostemon Patchouli
משפחת השפתניים.גדל במזרח אסיה. משמש כחומר דוחה חרקים , וכטיפול לעקיצת חרקים. השמן מופק מעלי הצמח. שמן אנטיספטי, מאיץ חידוש תאי עור. משפר זרימת דם בנימים, מטיב מצבים של קשקשת ועוזר בהבהרת העור.מתאיםלדרמטיטיס,קופרוז וסבוריאה.
פסיפלורה
ש. בסיס
Passiflora edulis
שמן הפסיפלורה מופק מהזרעים. הוא עשיר בחומצות שומן חיוניות (ויטמיןF), בעיקר חומצה לינולאית אשר תורמת מאד להפחתת אובדן מים מבעד לשכבת האפידרמיס (Trans Epidermal Water Loss) ובכך לשיפור רמת הלחות של העור.
מרקמו של שמן הפסיפלורה עדין, הוא נספג היטב בעור ואינו מותיר תחושתשמנוניות.
קוקוס
ש. בסיס
 
 Citrus Limonum
השמן בצורתו הטהורה הינו במרקם משחתי זאת עקב תכונתו לקפוא בטמ"פ של 15מעלות. בצורתו הטבעית משמש השמן כווקס הזנה טבעי לשיער. להפשרה יש לשים את הבקבוק בקערית מים חמים או בשמש. שמן הקוקוס משמש לייצור קרם לריכוך והזנת השיער, לשמני גוף לקרמים לעור מגורה ויבש. השמן טוב לכל מטרה, נעים וקל לשמוש. מכיל 84% חומצות שומן רוויות, 6% חומצה אולאית, 10% חומצת שומן לינולאית.
קלנדולה
ש. תשרית
 Calendula Officinalis
מופק מפרחי הצמח. אנטי דלקתי ומאיץ התחדשות תאי העור. יעיל לטיפול בפצעים,חבורות, כוויות , גירוי עור, עור סדוק ומבוקע, עור יבש ומבוגר.
קמומיל רומי
ש. אתרי
 
 Anthemis Nobilis
עשב ממשפחת המורכבים, נפוץ באירופה. הזן הרומי והזןהכחול נקראים גם קמומיל כחול, בגלל התכולה הגבוהה של אזולן. תכונותיו: מרגיע, מפחית גרד, אנטי דלקתי (אזולן), מזרז חידוש רקמת עור, מאיץ ריפוי נגעים, טוב לעור יבשומגורה,עוזר בריפוי כוויות. עדין ביותר לעור, בטוח לכל עור. מרכיבים עקריים::tiglic acid, azulene ,angelic acid
רוז היפ
 Rosa Canina
מופק מזרעי פירות ורד הבר. מכיל חומצות שומןחיוניות (אומגה), עקבות ונילין, ויטמיןC ונגזרות ויטמין A (חומצה רטינואית). משפראת מרקם העור ומחליק קמטוטים.
 
רוזווד
ש. אתרי
 
 Aniba Rosaeodora
אנטיספטי, מרגיע, מאיץ חידוש רקמת העור. מחזק רגשית.
שומשום
ש. בסיס

  

 Sesamum Indicum
 צמח עשבוני שלו פריחה ורודה יפהפיה. בתוך הפרחים נוצרות כמוסות המכילות עד 100 זרעים. השמןהמופק מהזרעים, עשיר בחומצות שומן חיוניות(ויטמין F),עמיד מאודבפני חמצון בזכות מעכבי חמצון טבעיים המצויים בו (sesamol  ו– sesaminol ).אלומעניקים לו גם הגנה מסויימת מפני השמש.תורם לשיפורהאלסטיות של העור ולשמירת הלחות בעור.
 
שקדים מתוקים
ש. בסיס
 Prunus Amygdalus
עשיר בחומצות שומן חיוניות (ויטמין F)בעיקר בחומצה אולאית (מעל 60%) וחומצה לינולאית. עמיד מאוד בפני חמצון.
 

בחזרה לעמוד מאמרים

No Comments

Post A Comment