בחזרה לעמוד מאמרים

01 אפר חומרים מזיקים בתזונתנו

חומרים מזיקים בתזונתנו

מאת: צביקה קורן – מומחה בתזונה טבעית, צום מיצים וניקוי רעלים 

 

"מעריכים שכ – 70% מכל מקרי הסרטן קשורים לתזונה.  הארגון האמריקאי הלאומי לסרטן  מעריך שאחד משלושה מקרי מוות מסרטן קשור לתזונה ושבכ – 8 מתוך 10 מקרי סרטן מהווה התזונה חלק ממכלול הגורמים" (ד"ר דורית ניצן – לשעבר מנהלת היחידה לתזונה – משרד הבריאות).

 
למה גורמים החומרים המזיקים?

  • הרעלה הדרגתית.
  • הפרעה בספיגת ויטמינים ומינרלים.
  • מחלות כרוניות ואקוטיות.
  • אלרגיות
  • החלשת המערכת החיסונית
  • הכבדה על מערכות הפינוי והניקוי
  • עירור (ועירעור) מערכת העצבים (עצבנות).

 
מה עושים החומרים המועילים?

  • משקמים ומחזקים.
  • עוזרים לפינוי רעלים.
  • עוזרים לעיכול ולספיגת אבות המזון.
  • מחזקים את המערכת החיסונית.
  • מרגיעים את מערכת העצבים, מאזנים.  


חומרי הדברה ודשנים כימיים

בחומרי הדברה ובדשנים כימיים נעשה שימוש לאחר הנביטה, כשיש פרי ולפני הקטיף. 

ישנם חומרים מערכתיים (סיסטמיים) החודרים לתוך הפרי ויש חומרים מקומיים על העלים וקליפת הפרי בלבד. ישנם חומרים שאינם מתנדפים מיד, אלא לאחר מספר ימים. 

חומרי הדברה נמצאים גם בבית ובגינה ( ריסוסים נגד מקקים, נמלים, יתושים וחרקים אחרים). 
קיימים חומרים נגד פטריות, נגד מזיקים, נגד צמחים (pesticides, Herbicides, anti fungal). 

חומרי ההדברה גורמים להרעלת מי התהום. הם מסכנים אותנו בריסוס מהאוויר ובהובלה בכבישים.

לאחרונה הופיעה מחלה חדשה שחלק מרופאים לא מכירים. היא נקראת: M.C.S (Multiple chemical sensitivity) והיא גורמת לפגיעה עצבית ולפגיעה ברוב המערכות בגוף.


כדאי לקרוא

http://groworganic.info/wordpress/?cat=18

תופעות של הרעלה מחומרי הדברה: בחילה, הקאה, קשיי נשימה, הפרשת רוק וליחה, בלבול חושים, סחרחורת, כאבי ראש, קושי בריכוז ובנשימה, רעד, עייפות, בעיות בראיה, הפרעות עיכול, שלשולים, אלרגיות, כאבי שרירים, עקרות, הרעלה מערכתית, פגיעה במרכזי הקישור העצביים (נוירוטרנסמיטורים).

 כדאי לקרוא: "מדוע מזון מגידול אורגני", ו"מדריך לצרכן האורגני".

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1122336.html


הורמונים:
 מקורם במזון מהחימזריקים הורמונים לבעלי חיים כדי שיעלו במשקל, או כדי שיתנו תנובה רבה יותר (בשר, ביצים, חלב, ולדות).

תופעות לוואי: עלולים להשפיע על מערכת הרבייה ועל החזות המינית.


"מפגע סביבתי חדש:
 הזיהום האסטרוגני. חומרי הדברה ותרכובות כימיות החודרים בדרכים שונות לגופם של בעלי-חיים או בני-אדם, מתחזים להורמונים טבעיים וגורמים נזק בריאותי. פגיעה בפוריות, עיוותים באברי הרבייה ומחלות ממאירות הקשורות בהורמונים, הם רק שלוש דוגמאות. ועוד עובדה מצערת: למדענים אין עדיין תשובה לרבות מהשאלות שמעוררים ההורמונים הערמומיים". ד"ר ענת גלבוע-רון, מט"ח.
 

DES: "בשנת 1971, התחילו להתפרסם בספרות המדעית דיווחים על נשים הרות שטופלו באסטרוגן הסינתטי DES (דיאתיל סטילבסטרול, או בקיצור די.אי.אס.), כטיפול תרופתי מונע הפלות. הבנות שנולדו לאותן נשים שטופלו באסטרוגן, סבלו בגיל מאוחר משכיחות גבוהה יחסית של בעיות במערכת הרבייה, מחלות ממאירות ברחם ובצוואר הרחם ובלוטות מוגדלות. הבנים שנולדו לאמהות שטופלו בדי.אי.אס. סבלו משכיחות גבוהה של עיוותים באבר המין, טמירות אשכים ותאי זרע בלתי נורמאליים. 

DES כמו אסטרוגנים סביבתיים אחרים, אינו דומה מבחינה מבנית לאסטרוגנים טבעיים. אגב, DES היה הדוגמה המוכחת הראשונה לחומר מסרטן באדם, שמסוגל לעבור דרך השליה מהאם לעובר, ואשר למרות שניתן לאמהות, גרם מחלות ממאירות אצל בנותיהן. 

DES סיפק לחוקרים שיעור מאלף בכל הנוגע להשפעות הרעילות העלולות להיות לאסטרוגנים. במשך שנים רבות השתמשו בו כמזרז גידול בבקר. אך עם הזמן התבהרו ההשלכות הבריאותיות: החומר מצטבר ברקמות המטרה (אברי המין) ועושה בהן שמות. ניסויים בחיות מעבדה הראו, שהחומר פוגע במבנה אבר המין ובתאי הזרע, ומגביר את הסיכון לסרטן האשכים והערמונית." 

מקורhttp://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=3751

כדאי לקרוא: http://www.anonymous.org.il/sefer-myom.htm

חולצות ה T שירט שאנו כ"כ אוהבים – ייצורם גובה מאיתנו מחיר כבד ביותר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3362623,00.html

שאריות חומרי הדברה נמצאו באריזות תפוצ'יפס של עלית –http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=827970&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0

מה גורמים חומרי הדברה המחלחלים למי התהום? –http://www.netonews.co.il/Front/Newsnet/reports.asp?reportId=186028

הפלפל הישראלי – כבוד למדינה  

 http://www.kan-naim.co.il/artical.asp?id=10299&cid=261

זהירות! חומרי הדברה בתבלינים בישראל

– http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4914

  

תוספי מזון (צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, מייצבים).

רובנו רגילים לבדוק את אריזות המזון לגבי אחוזי שומן וכמות מלח או סוכר, אך אנו לא מודעים לכמות הכימיקלים בחומרים המשמשים לתוספות שבמזון. 
אין להם שום ערך תזונתי, אך הם נמצאים שם כדי שהמוצר יראה טוב יותר (העשרת הצבע), יקבל טעם מיוחד, ישמר לזמן ארוך יותר ולא יתקלקל. הרבה ממוצרי המזון שאנו אוכלים נאספו, יוצרו ונארזו לפני זמן רב ולכן היצרנים מוספים חומרים כדי שהמזון ייראה יותר טרי מטרי.

אנו מכניסים לגוף חומרים שלא מיועדים להימצא שם. למרות שרוב החומרים (כ 5,000 ) לא נחשבים מזיקים ע"פ הFDA, אין זה אומר שהם לא עלולים לגרום נזק לגוף.

ילדים, שהם קהל יעד למוצרים עם תוספים מלאכותיים, מצויים בסיכון גבוה במיוחד, כיוון שחלק ניכר מן המזונות המיוצרים עבורם מכילים כמות גדולה של צבעי מאכל, ורגישותם להשפעה המזיקה רבה יותר מרגישות המבוגרים. לדוגמה: סוכריות, סוכריות קישוט לעוגות, שלגונים, משקאות "קלים", ג'לי, פודינג ועוד.

למרות המחקרים והעדויות בדבר הנזק של התוספים הכימיים, המדינות היחידות שאסרו על השימוש בצבעים הסינתטיים המסוכנים הן מדינות צפון אירופה, ובעיקר נורבגיה, שאסרה מכל וכל את השימוש בקבוצת צבעים סינתטיים המכונה צבעי זפת פחם. מרבית המדינות בעולם, וישראל בכללן, ממשיכות לאשר את השימוש בצבעים אלה.


סוגי התוספים
: חומצות, מווסתי חומצה, מקציפים, מונעי הקצפה, נוגדי חימצון, מלבינים, מעבים, מייצבים, מתפיחים, צבעים, מחברים (אמולסיה), מקשיחים, מרככים, חומרי טעם וריח, משפרי טעם וריח, ג'לטינים, מצפים (מבריק), מלחלחים, גז לאריזה, משמרים, ממתיקים. 


רשימת תוספי המזון (
E-numbers)

(לחצו לקישור לטבלה)

תופעות: אלרגיה, היפראקטיביות, בעיות עיכול, חסרים תזונתיים, אלרגיות, התקפי אסטמה, פגיעות מערכתיות, סרטן.

 כדאי לקרוא: "לסלק את הקוץ", מאת דר' חיים סדובסקי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2712575,00.html

  

ממתיקים מלאכותיים (ציקלמט, סכרין, אספרטיים, אסולפאם Kסוכרה-דיאט)

(לחצו למידע נוסף בנושא ממתיקים מלאכותיים ואלכוהוליים)

 

מאמרים ומחקרים נוספים בנושא ההשפעה השלילית של אספרטיים: 


קפה

כשליש מאוכלוסיית העולם שותים קפה. 

הקפאין (המצוי גם בתה, בקקאו, בקולה, במשקאות "אנרגיה" ובתרופות שונות) הוא סם הגורם למשיכה ולהתמכרות פיזית ונפשית. הוא מחייב הגדלת המינון כדי לשמר את ההשפעה.

כל מזון קלוי אינו בריא וחשוד כמסרטן (בנזופירן-4 ).

 

השפעה שלילית:

  • הקפה מגרה את מערכת העצבים, הוא גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר,  אי שקט מתח, התרגשות, עצבנות, רעד, בילבול, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, יתר חומציות בקיבה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים.- עלול להעצים תחושות של מצוקה וחרדה.
  • בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובריריות של מערכת העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב.
  • קפה עלול לגרום לפגמים מולדים בעובר.- לא מומלץ לשתות יחד עם תרופות נוגדות דיכאון.

    – ילדים חשופים לקפאין עקב שתייה מרובה של משקאות המכילים קפאין.

  • קפה נטול קפאין מזיק לא פחות היות ונשארים בו חומרים מזיקים (בעיקר חומצות המשמשות להוצאת הקפאין) הגורמים לחומציות יתר בקיבה.

הגמילה מקפה צריכה להיות הדרגתית.

תחליפי קפה מומלצים: תה צמחים (רוזמרין), משקה דגנים (ציקוריה, צ'יקו, דגנים קלויים), מים, מיץ ירקות.

השפעה חיובית

 מעורר את מערכת העצבים המרכזית.

 מבהיר את המחשבה.

 מסלק עייפות ומאפשר ביצוע מאמץ פיזי או רוחני.

 מכיל נוגדי חמצון, עשוי למנוע סוכרת (2), פרקינסון ודמנציה. 


שוקולד

השוקולד הוא מזון אנרגטי המכיל 55% שומן, 15% חלבון ו 10% עמילן.

הוא מכיל מספר חומרים מזיקים:

  • קפאין
  • חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) – גורמת להתגבשות אבנים בכליות.
  • תיאוברמין – כמו קפאין.
  • שומן רווי – עליה ברמת השומנים בדם (טריגליצרידים).
  • דימתילקסנטין ( DIMETILXANTIN) – משקעים סידניים בשד.

השוקולד גורם לאקנה ("פצעי בגרות"), השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיות.

תועלות השוקולד שנמצאו במחקרים:

  • נוגד חמצון ומונע סרטן.
  • מפחית יתר לחץ דם.
  • מונע מחלות לב ושבץ מוחי
  • משפר גמישות כלי הדם.
  • טעים..

 
תה רגיל

התה מכיל פחות קפאין, אך יש בו מרכיבים מזיקים נוספים כגון: טנין המעכב ספיגת מינרלים וויטמינים.

 
אלכוהול

מדכא את מערכת העצבים המרכזית. האלכוהול הוא רעל וממכר, הוא עתיר פחמימות ו"שודד" מהגוף אבות מזון הדרושים לבריאותנו. גורם לפגיעה בכבד (שחמת), במוח, בקיבה, אובדן סידן, לחץ דם גבוה, מחלות לב, מומים בעובר. פגיעה בכושר הריכוז והשיפוט (יין ישמח לבב אנוש, כטוב ליבו ביין) האלכוהול גורם להיצמדות של תאי דם אדומים וכך נמנע מעבר חמצן לנימים הקטנים ולתאי הדם.

 השפעות לטווח קצר

  • דיכוי מערכת העצבים המרכזית (הפחתת חרדה, מתח, ערנות, עכבות).
  • פגיעה בריכוז ובכושר השיפוט, האטה בתגובות הגוף.
  • התנהגות תוקפנית ואלימה, דיבור לא ברור, ראיה כפולה.
  • אובדן שיווי משקל, בחילה והקאה, איבוד הכרה.

 
השפעות וסכנות בשימוש ממושך

  •  תלות גופנית ופסיכולוגית.
  •  מחלות כבד (דלקת, שחמת, כבד שומני, סרטן).
  •  מחלות לב, לחץ דם גבוה, אירוע מוחי.
  •  דלקת בקיבה וכיב עיכולי.
  •  שיטיון והידרדרות שכלית, בעיות אישיות וחברתיות.
  •  חרדה ודיכאון, הפרעה בספיגת מינרלים, מחלות חסר תזונתי.
  •  הריון ולידה (מומים בעובר, התפתחות לקויה הפלה, משקל ירוד, פיגור שכלי).
  •  סכנה בשילוב עם תרופות שונות.

מקור: "ספר התרופות"

 במחקר שנערך ופורסם בביטאון של "מכבי שירותי בריאות" נמצא, כי שתיית אלכוהול מגדילה את הסיכון לסרטן במערכת העיכול העליונה.

 

קולה

משקה הקולה מכיל חומצה חזקה (חומצה זרחתית), כמות רבה של סוכר (7 כפיות).

נזקים וסכנות: כמו קפאין, הרס השיניים, השמנה, בריחת סידן, התמכרות.


מלח (נתרן כלורי, סודיום)  – האם אתה זורה מלח על פצעיך?

התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: מונו סודיום גלוטומט ((MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר ובמשקאות קלים.

 נמצא, כי המלח גורם ל:

  • אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (אדימה).
  • אבדן גמישות כלי הדם.
  • יתר לחץ דם.
  • יתר חומציות בקיבה, סרטן הקיבה.
  • כאבי ראש מיגרניים
  • אירוע מוחי.
  • מועקה ומתח.
  • פגיעה בתפקוד הכליות.
  • התרחבות החדר השמאלי של הלב.
  • אסטמה
  • בריחת סידן.
  • החמרה בתופעות "קדם מחזור (PMS ).
  • נמצא קשר לרעלת הריון.

 כדי להתקיים יש צורך רק בגרם אחד (1,000 מ"ג) נתרן ביום. לא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (בכפית יש 7 ג"ר).

 מומלץ להימנע מהמלחת המזון, מ"חמוצים", פיצוחים מלוחים וקלויים, גבינות מלוחות, דגים מלוחים ומעושנים וחטיפים מלוחים.

 מקור: הגוף ותפקודו, פרופ' עזרא זוהר.

כדאי לקרוא: http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=1479

  

מוצרי חלב

הנושא צריכת חלב ומוצריו שנוי מחלוקת. להלן כמה מהחסרונות של מוצרי החלב:

  • מכיל שאריות של תרופות, הורמונים וחומרי הדברה.
  • גורם לאלרגיות (בדרכי הנשימה, בעור, במערכת העיכול (גזים, נפיחות).
  • מכיל שומן רווי וכולסטרול, שלגביהם נמצא קשר ישיר לתמותה ממחלות לב.
  • אצל חלק (גדול) מהצורכים מוצרי חלב יש אי סבילות לסוכר החלב (לאקטוז) וקשי עיכול של חלבון החלב (קזאין).
  • עלול לגרום לחוסר ברזל. (לכן לא מומלץ לקחת תכשירי ברזל יחד עם ארוחה חלבית).
  • נמצא קשר להתפרצות סוכרת נעורים.
  • סרטן השחלות.
  • קטרקט.
  • אצל תינוקות – כאבי בטן (קוליק) ודימומים במערכת העיכול. משרד הבריאות לא ממליץ לתת חלב פרה לתינוקות לפני גיל שנה.

כדאי לקרוא:

אתר: www.nomilk.com

ספרים: תעזוב 'תעטינים שלי – ד"ר אריה אבני.

            "שוטי החלב"  – דר' אריה אבני.
הקישו לקריאות מאמר מאוזן בנושא יתרונות החלב וחסרונותיו. 
 

בשר אדום (בקר)

  •   לא מתאים למערכת העיכול של האדם.
  •  מצריך בישול והמלחה.
  •   ההיבט הומני – הרג בעלי חיים.
  •  היבטים כלכליים ואקולוגיים
  •  מכיל: שומן רווי וכולסטרול, אנטיביוטיקה, הורמונים, חומרי הדברה, חומרי הרגעה פרזיטים.
  •   גורם לחומציות יתר, הגדלת כמות חיידקי ריקבון במעיים
  •  עודף חלבון ועודף זרחן גורמים להשמנה, בריחת סידן, העמסה על הכליות והכבד, מחלות לב, דלקות וכיבים במעיים, החלשת הכליות, ראומטיזם.
  •    כל חלבון מהחי הוא נטול סיבים תזונתיים ועלול לגרום לעצירות, סרטן המעי הגס.

כדאי לקרואhttp://www.anonymous.org.il/nut-savelife.htm

 
סוכרים

 הסוכר הוא קלוריה "טהורה" שלא מכיל אבות מזון הדרושים לחילוף החומרים ולבניה. הוא "גונב" מהגוף ויטמינים ומינרלים. כיום צורכים בממוצע  30 עד 50 כפיות סוכר ביום,  כ – 80 ק"ג סוכר לאדם בשנה ורובו נמצא במזון מעובד כגון: ממתקים, עוגות, עוגיות, ריבות, לחמניות, מעדני חלב, ג'לי, פודינג, רטבים, משקאות קלים, דגני בוקר.

נזקים אפשריים:

    • פגיעה במערכת החיסונית והחלשתה.
    • שיבוש מאזן סוכרים בדם (סוכרת – היפוגליקמיה)
    • תגובה חומצית בדם
    • השמנה
    • לחץ דם גבוה, שומנים בדם, מחלות לב
    • צרבת, כיב קיבה, עצירות
    • בריחת סידן
    • דיכאון, רגזנות, חרדה, היפראקטיביות.


ממתקים ומוצרי קמח לבן (לחם, פסטה, פיצה, עוגות, עוגיות)

זוללי מינרלים, יוצרים תגובה חומצית בדם, מעוררים את מערכת העצבים, השמנה, צרבת, בריחת סידן, גורמים להחלשת המערכת החיסונית. ראו פרק סוכרים. 


מרגרינה ושומני טרנס (מוקשים, מוקשים למחצה)

נוצרים ע"י חימום השמן הצמחי  ל –  260מעלות והוספת אטום מימן (הידרוגנציה) תוך שימוש בניקל ובאלומיניום.

נזקים אפשריים:

  • הניקל והאלומיניום מצטברים ברקמות ומשבשים את פעולת האנזימים וחילוף החומרים בתאים.
  • החלשת כושר הגנה והעמידות של קרום התא. הדבר מאפשר כניסת חיידקים ורעלים.
  •  משבש את ייצור הכולסטרול ומעלה את רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) הנחשב כגורם להסתיידות עורקים ולמחלות עורקים.
  • מגביר רמת אפוליפופרוטאין – A שנמצא כאחד מגורמי הסיכון העיקרים למחלות לב.
  •  מגביר ייצור הורמון הגורם לדלקות (פרוסטגלנדי – E2) וחוסם פעילות ההורמון המונע דלקות (פרוסטגלנדין 1E, 3E).
  • פגיעה בזרימת הדם, גורם למחלות לב והסתיידות עורקים.


מזון מעושן:
 מכיל ניטריטים וניטראטים המשמש לשימור בשר. בשילוב עם חומצות אמינו בגוף נוצר ניטרוזאמין שהוא חומר מסרטן (קיבה).


מונוסודיום גלוטומט:
 סוג של מלח המשמש כמשפר טעם הנמצא במזון סיני ובאופן סמוי במוצרי מזון שונים. מסוכן לאנשים הרגישים לחומר. תופעות: כאבי ראש, לחץ בחזה, תחושת שריפה בידיים ובצוואר.


אולסטרה:
 תחליף לשמן כימי הנמצא גם בחטיפים שונים (צ'יפס, טורטילה). לפי FDA גורם לכאבי בטן, שלשול ולמניעת ספיגת הויטמינים המסיסים בשמן (A,D,E).

 
עישון

  •  העישון גורם ל30%- מכלל מחלות הסרטן.
  •  כ 90% מכלל החולים בסרטן הריאות הם מעשנים או מעשנים לשעבר.
  • 3% מבין 10% הנותרים הם מעשנים פסיביים. (פרופ' בן עמי סלע – מרכז רפואי שיבא)
  •  מידי שנה מתים מעישון כ5,000- אנשים ו800- מתים מעישון פסיבי.

חומרים עיקריים הגורמים נזק: חד תחמוצת הפחמן, ניקוטין, עטרן.

תסמיני גמילה: בחילה, עליה במשקל, נמנום, עייפות, נדודי שינה, חוסר ריכוז, דיכאון, כמיהה לסיגריות.

השפעות קצרות מועד:

·         היצרות והתכווצות כלי דם.

·         הגברת קצב הלב.

·         עליה בלחץ הדם.

·         הפחתה בתפוקת השתן.

השפעות בשימוש ממושך

  •  התמכרות פיזית ותלות פסיכולוגית, עליה בשומני הדם.
  •  מחלות לב וכלי דם (תעוקה, ל.ד. גבוה, שבץ, פקקת).
  •  חומציות יתר בקיבה, כיכ עיכולי.
  • מחלות ריאה (נפחת, סרטן), הקטנתה שחרור החמצן ברקמות.
  • השפעה שליליות בהריון (קצב גידול העובר מואט, משקלו קטן, שכיחות ההפלות הטבעיות     גבוהה).
  •  סרטן הריאה, הגרון והפה , פגיעה בעור הפנים
  •  צריכה מוגברת של ויטמין – C 
  •  מפחית ומשבש השפעה של תרופות, לחולי סוכרת – מגביר צורך באינסולין.
  •  מסכן מעשנים פסיביים.

תרופות

גורמות להרעלה (אין תרופה ללא תופעות לוואי), חלקן ממכרות, בד"כ מספקות טיפול סימפטומטי בלבד, עלולות להסוות מחלה קשה (אולקוס – סרטן), יש תרופות סותרות.

גורמות לעצירות, שלשול, הפרעה בספיגת ויטמינים ומינרלים, פגיעה בכבד, דימומים בדרכי העיכול (אספירין). הרעלת שרשרת (עצירות-משלשלים-כאבי ראש-אלרגיות-פגיעה בכליות -דיאליזה-פגיעה בכבד-מוות).

כדאי לקרואhttp://www.wddty.co.il/articals/druginter.html

http://www.wddty.co.il/research/med_reaction.html

 

מים "מוכלרים" ומופלרים"

פלואור: מסייע לבניית העצמות והשניים ובמניעת דלדול העצם. חוסר – חורים בשיניים. עודף: נזק לעצמות, סיכון לסרטן העצמות, לשברים באגן, התנוונות שיניים, נזק לכליות, לתפקוד השרירים והעצבים, עלול לגרום לנזק למערכת העצבים המרכזית. הוא יכול להצטבר ברקמות המוח. הרעלת פלואור – פלואורוזיס.

מקורות במזון: כרוב, דגים משומרים, תרד תפו"א, חלב.

כלור: חומר חיטוי, הורס את הצמחייה (מיקרופלורה) במעיים, פוגע בקרום התא, פוצע את הדופן הפנימית של כלי הדם (אנדוטל).

כדאי לקרואhttp://www.wddty.co.il/articals/fluoride.html

חומרים מזיקים נוספים: תמרוקים, תרסיסים, טלק, שמפו, חומרי ניקוי ביתיים.

כדאי לקרואhttp://www.wddty.co.il/articals/poisen_cos.html

   

סיכום  מקורות הרעלים והחומרים המזיקים

א.     מקורות חיצוניים: חודרים לגוף בדרכי הנשימה, מערכת העיכול ועור

  • זיהום אויר, מים וסביבה, רעש, קרינה, חומרים רדיואקטיביים.
  • תוספי מזון, חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, הורמונים, תרופות, חומרי הדברה, מתכות כבדות במזון.
  • מזון מטוגן או מבושל יתר על המידה.
  • תרופות וסמי מרפא: אנטיביוטיקה, סטרואידים, תרופות הרגעה, גלולות למניעת הריון, אספרין וכד'.
  • חומרי ניקוי ביתיים: ניקוי, חיטוי, הלבנה, הדברה

ב.       מקורות פנימיים:  תוצרי לוואי של תגובות כימיות המתרחשות בגוף.

  • רדיקלים חופשיים
  • פסולת הנוצרת במהלך חילוף החומרים הרגיל
  • מתחים, כעסים, דיכאון


ספרות מומלצת

  •  התחדשות – ד"ר פנינה בר-סלע
  •   תזונת האדם ובריאותו – יצחק בן אורי
  • מורה דרך לתזונה טבעית – ד"ר מרדכי הוכברג
  •    תזונה מושלמת – הרברט שלטון
  •    מזון למחשבה – ד"ר נמרוד שיינמן
  •    תזונה פרי מחשבה,  ד"ר אילנה זילבר
  •    ביאות מן הטבע,  דר' צחי טורקניץ
  •      מדוע מזון מגידול אורגני
  •    "שוטי החלב"  – דר' אריה אבני
  •     Poisons in your body – Gary Null

================================================= 

 שימו לב: המידע באתר זה לא נועד להחליף התייעצות עם רופא ואין להסתמך עליו כמקור מידע יחיד.


בחזרה לעמוד מאמרים

No Comments

Post A Comment