בחזרה לעמוד מאמרים
21 פבר זנגביל (ג'ינג'ר)
מאת צביקה קורן- תזונאי ממוחה בתזונה טבעית, צום מיצים וניקוי רעלים | טל': 054-4258544
.
הזנגביל (ג'ינג'ר), מוכר כקנה שורש בצבע חום בהיר. טעמו חריף ומרענן. הוא מוזכר כבר במשנה. משתמשים בשורש בצורות שונות – טרי, מיובש, מסוכר, כסירופ, כשמן אתרי וטחון. הזנגביל משמש לתיבול מאכלים וברפואה עממית הוא אחד מצמחי המרפא החשובים. הזנגביל הוא נוגד חמצון רב עוצמה.
להלן כמה מסגולות המרפא של הזנגביל שאוששו במחקרים מדעיים:
- הגנה בפני סוגי סרטן ועידוד השמדה עצמית של תאי סרטן.
- הקלה על בחילות בוקר והקאות בהיריון, בנסיעה, בהפלגה, בטיסה ובמהלך טיפולים כימותרפיים.
- הקלה על כאבי בטן, התכווצויות, גזים והפרעות עיכול אחרות.
- מניעת נזקים של החיידק הליקובקטור פילורי אשר נקשר לכיב קיבה (אולקוס) וסרטן במערכת העיכול.
- הגנה ממחלות מעי דלקתיות וטיפול בהן (מעי רגיש, קוליטיס וקרוהן).
- מניעה וטיפול בתהליכים דלקתיים במפרקים, בשרירים, במערכת הנשימה ובכלי הדם.
- הקלה בכאבי ברכיים ובכאבי דלקת פרקים שיגרונית (ארטריטיס).
מקורות:
ויקיפדיה
http://www.igl.co.il/search.php
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez
אופן השימוש: רצוי להשתמש בשורש הטרי ופחות באבקה או בשורש המסוכר. לא רצוי להשתמש בשורש מקומט או נגוע. אפשר לשמור במקרר, או במקפיא בשקית ניילון. אפשר לחתוך את השורש לקוביות קטנות ולהוסיף לתבשיל, מרק, או דייסה. אפשר לגרר, להוסיף מים רותחים ודבש ולשתות כתה. למצבי דלקת, התקררות, שיעול וגזים כדאי לבשל את השורש יחד עם קינמון ושומר למשך 10 דקות.
!! לזנגביל, בדומה לשום ולשמן דגים, השפעה מדללת על הדם ולכן הוא מועיל במניעת חסימות של כלי דם, אך אנשים הנוטלים תרופות לדילול הדם חייבים להגביל את השימוש בו.
****************************************************************
שימו לב: המידע באתר זה לא נועד להחליף התייעצות עם רופא ואין להסתמך עליו כמקור מידע יחיד.
בחזרה לעמוד מאמרים