22 אפר צום מיצים ושיטות ניקוי רעלים נוספות.
שיטות ניקוי רעלים מהגוף
כיום ידוע כי מגוון של חומרים מזיקים גורמים למחלות שונות. לדוגמא: עודף כולסטרול עלול לגרום למחלות לב, אלרגנים ועוד. חומרים אלו נדבקים לתאי הגוף הנמצאים ברקמות, חוסמים אותם ויוצרים בהמשך מחלות.
ניקוי רעלים עשוי לסייע במגוון רחב של תופעות ומחלות: בעיות עור, עודף משקל, אלרגיות, תשישות, מניעת סוכרת, מתח, עייפות, עצבנות, בעיות שינה, זיהומים ועוד.
תהליך ניקוי הרעלים נקרא 'דה-טוקסיפיקציה' והוא מתרחש באופן קבוע באמצעות מערכות ההפרשה.
דוגמאות לרעלים הם:
רעלים אקסוגנים (חיצוניים) :
מוצרי קוסמטיקה, זיהום אויר
עישון ואלכוהול, מזון מעובד
צבעי מאכל, חומרי שימור, חומרי צבע
הדברה, תרופות, סמים בתזונה, הורמונים סטרואידים
אנטיביוטיקה, מים, קרינה, מתכות כבדות ( כספית, עופרת, אלומיניום).
רעלים אנדוגנים (פנימיים)
תוצרי פירוק של חלבונים
תאים, תרופות, שתנן
גורמים רגשיים
המטרה של הטיפול בניקוי רעלים היא לתקן את הסביבה התאית של גופנו ולא רק להיפטר מהחומרים המזיקים ומהסימפטומים.
תסמינים של צבירת רעלים
פריחות – מע' עור.
נזלת, קוצר נשימה – מע' הנשימה.
הקאות, שלשולים, עצירות – מע' העיכול.
ריח/ טעם רע בפה – מע' העיכול.
עייפות, כאבי ראש – כללי – צבירת רעלים.
טיקים – מע' העצבים.
דלקת מפרקים, גב תפוס וכו' – מע' השלד והשרירים.
הפרעות קשב וריכוז – מע' העצבים.
גרד בלתי מוסבר – מע' הדם.
בשלב הבא מתחילות מחלות ממש, החל מאסטמה ועד למחלות ממאירות.
על מנת להיפטר מהחומרים המזיקים השונים, עלינו לעבור תהליך של ניקוי הגוף מרעלנים (דהטוקס). בגוף קיימות מערכות הפרשה, הקרויות גם מערכות סילוקיות, שתפקידן לנקז את הרעלנים השונים מהרקמות וממחזור הדם ולסלקם מהגוף.
מערכות שמשתתפות בניקוי רעלים: הכבד, העור, הנשימה, השתן, העיכול ו הלימפה.
ניקוי רעלים גורם למצב של :
- האצה במטבוליזם.
- התגברות תסמינים והעצמתם.
תהליך ניקוי הרעלים
ניקוי רעלים יעיל מומלץ להתחיל בצום מיצים של מס' ימים, לצום מגוון רחב של יתרונות בריאותיים.
במהלך הצום ישנה מנוחה לכבד מסייעת במצב של ניקוי הרעלים כמו כן, מנוחה לכלל מערכות הגוף ובמיוחד מערכת העיכול.
המיצים ושתיה מרובה מסייעים בפינוי הרעלים ובניקוי הכבד.
כמו כן לצום המיצים מגוון רב מאד של יתרונות נוספים:
* במהלך הצום ובהעדר גלוקוז- הגוף פונה לפירוק תאי השומן ( אוגרים רעלים) כאנרגיה, במהלך הפירוק משתחררים הרעלים (שלעיתים נאגרו שם במשך שנים) מה שהופך את הצום לניקוי רעלים אמיתי מהגוף.
* בזמן צום מתרחש תהליך אפקטיבי של פירוק תאים לא חיוניים בגוף- בעור, גידולים שפירים שונים ועוד.
* העדר אינסולין- מסייע במנוחה ללבלב ושיפור תפקודו .
* הפחתה של לחץ הדם.
* יצירת תאי לבנים- הצום מסייע בחיזוק מערכת החיסון של הגוף.
חשוב לציין שהצום הינו קל יחסית לביצוע. לאחר כ- 48 שעות כמעט אין דרישה של הגוף לגלוקוז, פחות רעב.
טיפים לניקוי רעלים באמצעות תזונה:
אכילת מאכלים העוזרים בניקוי וטיהור כבד, למשל ירקות ירוקים, חיים או מוקפצים, תפוחים ירוקים, סלק, חסה, נבטים, מזון קל מבושל קלות וירוק. כאמור, מומלץ להמנע ממזונות מלוחים וכבדים כמו נזידים.
מש ואורז
* שיטת ניקוי רעלים שבה אוכלים אורז, מש וירקות ירוקים לזמן מוגבל (עד שבועיים).
* מומלץ לשתות מיץ מלפפון, מיץ סלרי ומיץ חסה – שיטה בריאה ויעילה להתמודדות עם עצירות, בעיות עיכול, תפקודי כבד, לחץ דם גבוה, ניקוי גוף, ניקוי רעלים והפחתה במשקל היא באמצעות שתייה מרוכזת של מיצי ירק. מיצים אלו מכילים כמות גדולה של אנזימים, ויטמינים, מינרלים וכלורופילים, הדרושים לגופנו, בייחוד בתקופת הפסח.
* אכלו הרבה ירקות – מומלץ לאכול ירקות שיש בכוחם למנוע עצירות ולסייע בתפקודי כבד; מסוג: חסה, ברוקולי, סלרי, מלפפון, עלי רוקט, קישוא ועוד.
* צירופי מזון נכונים תסייע בתהליך ניקוי הרעלים- הימנעו מאכילת חלבונים (מסוג: ביצים, בשר, עוף, סרדינים) עם עמילנים (מסוג: תפוח אדמה, תירס, בטטה, אורז וקטניות). בנוסף לכך, הימנעו מאכילת פירות חמוצים (מסוג: אשכולית, תפוז, קיווי, תות שדה, רימון, אננס ועגבניה) ופירות מתוקים (מסוג: תאנה, בננה, אפרסמון ופירות יבשים) גם יחד, שכן לכל סוג של מזון נחוץ אנזים וחומציות שונה לצורך פירוקו.
* הימנעו משתיית אלכוהול, קפה, תה או מיצים ממותקים – משקאות המכילים אחוז גבוה של סוכרים או חומרים ממכרים, העשויים להסב נזק רב לגופנו ולהאט את חילוף החומרים בגוף.
* הקפידו על פעילות גופנית והליכה יומית (בייחוד לאחר ארוחות כבדות) – פעילות גופנית היא שיטה מצוינת לסילוק רעלים מהגוף (באמצעות הזעה), להתחדשות הגוף והנפש, ולכן מומלצת מאוד בפסח, בייחוד מומלץ על הליכה לאחר ארוחה כבדה .
* הימנעו מאכילת אוכל מטוגן.
* המעיטו בצריכת דברי מתיקה.
כדי שיציאת הרעלים תהיה אפקטיבית וטובה ניתן להוסיף:
- פרוביוטיקה ( תפקיד הפרוביוטיקה: ספיגה ופירוק. חלק מויטמיני B מיוצרים בעזרת החיידקים. ופרהביוטיקה.2
- נוגדי חמצון – נוסיף קוורציטין ( נמצא בברוקולי ובצל סגול, בתה ירוק, בנים – אגוז, חמנייה, תפוח, חמוציות, שום, כרוב, פלפל חריף, כרוב ניצנים ותרד.
- תמיכה במע' העצבים והחיסון באמצעות ויטמינים – במיוחד ויטמיני B. ישנם צמחים ואפילו אצות שמכילות ויטמינים.
אנשים שחייבים ניקוי רעלים:
מעשנים
אלכוהוליסטים
נוטלי תרופות
אנשי הדברה, עובדי תחנות דלק, או מתוקף עבודתם.