09 אוק מזון החודש: סלק

השורש והעלים של הסלק שימשו בעבר ומשמשים גם היום ברפואה העממית לטיפול במגוון מחלות ותופעות. בצמח כמות רבה של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיגמנטים ונוגדי חמצון ובכך הוא עוזר למניעה ולריפוי של מגוון מחלות כמו: סוגי סרטן, תופעות הזדקנות, מחלות לב, אנמיה, נזקים לעור, אלרגיות, דלקות בדרכי השתן, עצירות והפרעות עיכול, מחלות וירליות שונות, נזקים לכבד ועוד.

כבר בתקופה הרומית השתמשו בסלק לטיפול בקדחת, בעצירות ולאיחוי פצעים.  המיץ נחשב כמעורר חשק (אפרודיזיאק). בהמשך השתמשו בסלק במשך מאות שנים לטיפול בהפרעות עיכול שונות.

להלן כמה ממעלות הסלק, שחלקן קיבלו אישוש במחקרים מדעיים:

   הסלק  עשיר בחומצה פולית, (מקבוצה B), החיוני לייצור תקין של תאי הדם האדומים ולמניעת אנמיה. משתמשים בסלק לטיפול בהפרעות וחוסר איזון בדם. הוא תורם לשיפור מעבר החמצן לתאים ותומך בלב, בשרירים ובמערכת העצבים.

   הסלק עשיר בסיבים תזונתיים ובחומרים נוספים המעניקים לו יכולת טיפול בעצירות ובהפרעות עיכול.

   הוא מחזק את המערכת החיסונית ומעודד ייצור תאיי דם לבנים חדשים.

   הסלק עוזר לייצב את רמת החומציות בגוף (PH). הדבר חשוב מכיוון שבקטריות גדלות ומתפתחות כשרמת החומציות בגוף לא מאוזנת.

   מיץ הסלק משמש לטיפול ביתר לחץ דם ויש לכך סימוכין במחקר שנערך בארה"ב ופורסם באתר של אגודת הלב האמריקאית (AHA)American Heart Association  .

   במחקר אחר נמצא שמיץ סלק מוסיף מרץ ומשפר את הכושר הגופני בכ 16%.

   עוד נמצא, כי הפיגמנט האדום־כהה המצוי בסלק, הקרוי בטאציאנין (Betacyanin) מסייע למנוע מחלות ולטפל בהן, במיוחד סרטן המעי הגס.

   אונקולוג הונגרי משתמש בסלק לטיפול במחלת הסרטן. הדבר קיבל גיבוי במחקרים אחרים בהם נמצא שלסלק יש יכולת למנוע סוגי סרטן שונים ולעצור התפשטות ושגשוג של גידולים.

   סלק אדום משמש גם לטיפול בדלקות כרוניות.

   הסלק עשיר במינרל בורון המסייע בספיגת סידן ומגנזיום ובייצור הורמון המין הגברי (פרוגסטרון).

   כיום נערכים מחקרים לבדיקת אפשרויות השימוש במיצוי סלק להגנה על הכבד של אנשים בריאים וסוכרתיים, השפעתו על רמת הכולסטרול אצל חולי סרטן ועוד.

   לסלק אין תופעות לוואי ורוב האנשים מעכלים אותו בקלות. יש לאכול את הסלק האדום לתקופת זמן ארוכה על מנת לשפר את הבריאות הכללית ולטיפול במחלות כרוניות.

מקורות: http://en.wikipedia.org/wiki/Beet , מאמרים באינטרנט ועוד.

! השורש והעלים מועילים מאד לבריאות, אך חשוב לדעת שהם מכילים חומצה אוכסלית ולכן אנשים המפתחים אבנים בכליות או סובלים מדלקת מפרקים צריכים להימנע מצריכתם, או להגביל את השימוש.

אופן השימוש: אפשר להשתמש בסלק חי (מגורד בסלט, או בפרוסות בכריך), או מבושל או מאודה.

אפשר ורצוי להשתמש בסלק חי כאחד הרכיבים במיץ ירקות.



No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now Button 054-4765079
× שלחו לנו הודעה