בחזרה לעמוד מאמרים

21 פבר תמצית מחקרים בנושאי תזונה, תוספי מזון, ואורח חיים בריא

ליקט וערך: צביקה קורן – תזונאי מומחה בתזונה טבעית, צום מיצים וניקוי רעלים
.

השפעת המתח על מערכת השרירים והגידים

מתח יתר בעבודה עלול לפגוע בבריאות השלד והשרירים. במחקר התגלה, כי מחלות שרירים, גידים ומפרקים כמו דלקת בשורש כף היד (CTS) נגרמות לא רק מהתנועה החוזרת על עצמה, אלא גם ממתח מנטלי. נשימה עמוקה, הרפיה, ותרגילי מתיחה עשויים להועיל בהפגת המתח.

מקור: REALAGE

http://209.75.40.9/ct/click?q=bf-JtcfQ8ZXw9YLaDs2s8s__EDy

 


ה
FDA מאשר: צריכת חומצות אומגה-3 מצמצמת את הסכנה למחלות לב [03-10-2004].
מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) פרסם הודעה לפיה הוא מכיר בטענות הקושרות בין צריכת חומצות אומגה- 3 (EPA ו-DHA) לבין צמצום הסיכון ללקות במחלות לב כליליות ומתיר ליצרני מזון לפרסם טענה זו. החומצות מצויות בין השאר בשומן דגים כגון סלמון, טונה והרינג ובזרעי פשתן.

FDA News http://www.fda.gov/bbs/topics/news/2004/NEW01115.html

מקור:  חדשות IGL

 

הסולפורופיין מירקות מצליבים עוצר גידול תאים סרטניים [02-09-2004]

האיזותיוציאנט סולפורופיין מירקות כמו ברוקולי, כרוב כהה, כרוב ניצנים, ונבטים קיבל תמיכה נוספת ליכולת ההגנה שלו מסרטן, והפעם בגלל יכולתו לגרום הפרעה בשלב המאוחר של גידול תאי סרטן שד הומניים. זהו המחקר הראשון שהראה איך בדיוק נעשה העיכוב, חסימת המיקרוטובולים בתא מנעה מתאים שהיו כבר סרטניים להתחלק, פעולה הדומה לפעולת התרופה מסוג Taxol. הסולפורופיין נוצר עם לעיסת הברוקולי וההידרוליזה של הגלוקוראפנין שבו.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2004-08/uoia-aci083104.php
מקור: IGL

 

אוכמניות עשויות להיטיב את מצב הכולסטרול [25-08-2004]

ייתכן שהאוכמניות הידועות כבר ברמות נוגדי החימצון הגבוהות שבהן יהיו גם נשק טוב למלחמה בהשמנה ומחלות לב. חוקרים ממיסיסיפי בחנו השפעת פטרוסטילבין הנמצא באוכמניות על בקרת פירוק שומן וכולסטרול בתאי רקמת כבד של עכברים והראו כי הוא פועל חזק יותר מהתרופה ciprofibrate. לחומר תכונות מניעה הן לסוכרת והן לסרטן והוא דומה לרסברטול resveratrol הנמצא בענבים וביין אדום.

http://my.webmd.com/content/article/93/102127.htm?z=1728_00000_1000_nb_05  מקור: IGL
כושר גופני חשוב יותר ללב מהרזייה [09-09-2004]

906 נשים חולות לב, בגיל ממוצע של 58, נבדקו בארה"ב, 76% בעלות משקל עודף, 70% עם תפקוד כושר נמוך ול- 39% היו חסימות בעורקים. נמצא, כי לנשים השמנות שהיו בכושר גופני טוב לא היה סיכוי מוגבר לאירוע קשה או לחסימות עורקים. לעומתן לנשים עם הכושר הנמוך היה סיכוי כמעט כפול לסיכוני חסימות עורקים, שיפור הכושר הפחית את הסיכון.

http://my.webmd.com/content/article/93/102446.htm

מקור: IGL

 

ננזקי הסוכר

לפני כשבעים שנה זכה דר' אוטו ורבורג, בפרס נובל כשגילה שסוכר גורם לסרטן. במחקר שהתפרסם בתחילת השנה נמצא, כי מזון עתיר סוכר מגביר את הסיכון לסרטן המעי הגס אצל נשים. בנוסף נמצא במספר מחקרים, כי הסוכר "תורם" למספר תופעות ומחלות כגון: עליה ברמת הכולסטרול והשומנים, נזק לכליות, דיכוי המערכת החיסונית, דיכאון, חוסר איזוןהורמונלי, יצירת רדיקלים חופשיים, לחץ דם גבוה, מיגרנות, אוסטיאופורוזיז ועוד. הבעיה קשה לטיפול היות ורוב מוצרי המזון המתועשים והמעובדים מכילים סוכר. להלן מספר עצות להפחתת כמות הסוכר בתזונה:

א. הפחיתו ככל האפשר את צריכת הסוכר. החליפו קינוחים מתוקים בסלט פירות.

ב. החליפו משקאות ממותקים במים או בתה צמחים. אפשר להוסיף למים כמה טיפות לימון.

ג.  קראו את רשימת רכיבי המוצר על האריזות – לפני הקניה. אם סוכר מופיע במקום ראשון או שני כדאי להימנע.

ד. במיוחד כדאי להימנע ממוצרים הממותקים ב"סירופ תירס עשיר בפרוקטוז" (high fructose (corn syrup. זה חומר מזיק במיוחד הנמצא בהרבה מיצים "טבעיים".

ה. שימו לב שרוב המוצרים "ללא שומן" או עם "שומן מופחת" עשירים מאד בסוכר.

ו.נסו להשתמש בממתיקים חלופיים כמו סטיביה (לא בממתיקים מלאכותיים!).

ז.  אם חשים כמיהה למתוק אפשר לקחת תוסף תזונה בשם: כרום פיקולינט 200 500 ק"ר.

מקור: Health Sciences Institute e-AlertJenny Thompson


ממתיקים מלאכותיים מגבירים את התיאבון

בעשרים השנים האחרונות עלה שיעור ההשמנה בארה"ב במהירות. בניסיון להבין את המנגנונים שגרמו לעלייה בצריכת הקלוריות בחנו חוקרים מאינדיאנה את השפעת הממתיקים המלאכותיים על צריכת הקלוריות. בניסיונות עם עכברים הראו החוקרים כי צריכת הקלוריות עלתה כשנתנו לעכברים מזון ממותק בממתיקים מלאכותיים אחרי שהורגלו לטעם מתוק. גם צריכת משקאות ממותקים גרמה לעכברים לאכול יותר שכן לא היה קשר בין הטעם המתוק ומוצקות המזון.

מקור: http://www.nature.com/cgi-taf/DynaPage.taf?file=/ijo/journal/v28/n7/


קולה וצפיפות העצם

ממחקר עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. חוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידהבמינרליזציה של העם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה בסידן. מקור: "מכביתון" – מגזין הבריאות של מכבי שירותי בריאות.

משקות מוגזים עלולים לגרום לסרטן הושט

מחקר הראה קשר חזק בין שתיית משקאות מוגזים להתפתחות סרטן הושט. המחקר הראה כי בעשרים השנים האחרונות\ כמות המשקה שנצרכה עלתה ב 450% ובכך גברה החשיפה של הושט לחומצות הנמצאות במשקאות המוגזים (במיוחד ב"קולה").

מקור: Science Blog May 17, 2004


אגוזים כיד המלך

אגוזי המלך עשויים לשפר את פרופיל השומנים בדם אצל אנשים עם רמת כולסטרול גבוהה ועל-ידי כך להקטין את הסיכון למחלות לב וכלי דם. אגוזי המלך עשירים בנוגדי חימצון, בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3 ואלפא לינולאית) בויטמין E, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ועוד. התוצאות הושגו על-ידי אכילת 8 10 אגוזים בלבד.

מקור: http://www.realage.com/news_features/tip.aspx?cid=15511#rateTip

 

אכילת פירות היום – תבטיח ראיה טובה בעתיד:

במחקר נמצא, כי אנשים שאכלו לפחות שלוש מנות פירות ביום היו פחות מועדים ללקות במחלת ניוון הרשתית מאשר אלה שצרכו פחות מ 1.5 מנות פרי. מחלת ניוון הרשתית הינה אחד הגורמים העיקריים לעיוורון אצל מבוגרים. הרבו באכילת פירות בין כחטיף בין הארוחות, או כארוחה בפני עצמה.  

מקור: RealAge –  http://209.75.40.9/ct/click?q=f0-nvaDQWg90nBn7uP5eqM2gC96

 

יותר סויה – פחות סרטן בסין [01-06-2004].

בהשוואת תזונתן של 832 נשים החולות בסרטן צוואר הרחם, בגיל 30-69 שנים, עם קבוצה של 846 נשים בריאות, נמצאה בסין קורלציה בין רמות הסויה בתזונה ובין ירידה של עד 36% בסיכוי לחלות בסרטן. הקורלציה היתה חזקה יותר אצל נשים עם משקל גבוה יותר.

מקור: http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/full/bmj;328/7451/1285

 

 

לצריכת חלבון סויה השפעה מיטיבה על חולי סוכרת מסוג 2 .

צריכת חלבון סויה מביאה להפחתה בהפרשת האלבומין בשתן ולשיפור בפרופיל השומנים, בגברים חולי סוכרת מסוג 2. במחקר נבדקו 14 גברים, בני 53 עד 73 שנים, עם סוכרת ומחלת כליות. נערך מעקב בן 7 חודשים. צריכת חלבון הסויה הביאה להפחתה ממוצעת של 9.5% בהפרשת האלבומין בשתן והוכיחה, כי שינוי תזונתי פשוט יכול לסייע במניעת מחלת כליות סוכרתית, ובשיפור בפרופיל שומני הדם.

מקור: J Nutr. 09/08/2004;134:1874-1880

 

חלבון מן הצומח מקטין סיכון להתפתחות אבנים בכיס מרה

נשים הצורכות את רוב החלבון בתזונה ממקור צמחי נזקקות פחות לניתוחים להוצאת אבנים מכיס המרה. מקורות החלבון הם: מוצרי סויה (פולים, חלב סויה, טופו, טמפה, פתיתים), שקדים, זרעונים (דלעת, חמניות, שומשום, פשתן), אגוזים (פקאן, מלך, ברזיל, אילסר, מקדמיה) וקטניות (עדשים, חומוס, שעועית, פול).

מקור: RealAge.

 

האם כדאי להוסיף שמן לסלט?

מגזין התזונה היוקרתי the American Journal of Clinical Nutrition פרסם תוצאות מחקר שהתקיים באוניברסיטת איווה שהוכיח, כי הוספת שמן לסלט משפרת בצורה משמעותית ספיגה של ויטמין A וליקופן.

מקור:   Health Sciences Institute

 

     כמה מים לשתות?

    כשהקיץ מתקרב עולה השאלה כמה מים לשתות והאם לסמוך על תחושת הצמא?

בדוח שפורסם בארה"ב ע"י המכון לרפואה של האקדמיה הלאומית למדעים נמצא, כי רוב האנשים יכולים לסמוך על תחושת הצמא הטבעית בקביעת כמות השתיה. ילדים וזקנים לעומת זאת לא יכולים לסמוך על תחושת הצמא. הדוח ממליץ לנשים לשתות 13 כוסות נוזלים ביממה ולגברים 18 כוסות בממוצע.
ניתן לקרוא את הדוח המלא (400 עמודים) בקישור:  http://www.nap.edu/books/0309091691/html.

מקור: NUTRITION NEWS FOCUS

    

      פעילות גופנית ואבנים בכיס המרה:
במחקר שהתפרסם במגזין NEJM נמצא, כי חוסר פעילות גופנית מעלה ב50% את הסיכון להיווצרות אבנים בכיס מרה. במחקר שנמשך עשר שנים השתתפו 60,000 נשים בגילאים 45 – 55.

 

       פעילות גופנית ומחלות לב:
 מחקרים חדשים שבים ומחזקים את העובדה שתרגול גופני סדיר מקטין את הסיכון למחלות לב, שבץ, סוכרת ושיבושים בחילוף החומרים.

מקור:  Medscape Cardiology 8(1) 2004,

http://mp.medscape.com/cgi-bin1/DM/y/hfaf0HJDIb0Dys0FrR40AF


ברוקולי

     ידוע כי ברוקולי טוב למניעה ולטיפול במחלת הסרטן. כעת התפרסם מחקר המתאר את יכולתו להשמיד חיידקים. הדבר נעשה באמצעות חומר כימי (sulforaphane) הנמצא בו. חומר זה נמצא בכמות רבה בנבטי הברוקולי. במחקר הוכחה יכולתו להשמיד את החיידק החשוד כגורם לאולקוס (הליקובקטור פילורי).

מקור: NUTRITION NEWS FOCUS

 

זנגביל (ג'ינג'ר)

משמש לטיפול בבעיות במערכת-העיכול (כיבים, גזים, בחילות והקאות בהריון, חוסר תאבון, קוליטיס), מיגרנות, דילול הדם, הקלה בכאבי מחלות מפרקים, סרטן. חוקרים מיפן מצאו כי חומרים שבודדו מג'ינג'ר עצרו תהליכים סרטניים בתרביות תאים. במחקר באוניברסיטת תל אביב נמצא כי לתמצית ג'ינג'ר אפקט של הקלה במחלות מפרקים.

מקורות: אתר GAMNON , "תזונה פלוס" הוכברג, IGL-http://www.igl.co.il/intern/?did=820. 

 

 מזונות ממשפחת המצליבים למניעת סרטן

במספר מחקרים נמצא, כי בירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרוב, כרובית וכרוב ניצנים) קיים חומר (allyl isothiocyanate) המונע התפשטות של תאים סרטניים. מומלץ לצרוך מספר מנות בשבוע.

מקור: RealAge.com

 

 אגוזי מלך

רשות המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישרה לאחרונה (בזהירות האופיינית), כי אכילת אגוזי מלך עשויה להפחית סיכון למחלות לב. להלן עיקרי הדברים:

"Supportive but not conclusive research shows that eating 1.5 ounces per day of walnuts, as part of a low saturated fat and low cholesterol diet and not resulting in increased caloric intake, may reduce the risk of coronary heart disease.”

מקור: NUTRITION NEWS FOCUS

  

חשיבות הסיבים בתזונה

מחקר חדש מצא, כי צריכת סיבים תזונתיים שמקורם בדגנים ובפירות (אך לא מירקות) קשורה לירידה בסיכון למחלות לב. מסקנות המחקר נובעות מניתוח 10 מחקרים יעודיים בנושא. ממצאי המחקרים עולה, כי כל הוספה של 10 גרם סיבים הפחיתה ב 14% את שיעור מחלות הלב וב 27% את התמותה ממחלות לב. המחקר התפרסם בפברואר 2003 ב Archives of Internal Medicine. מקור: NUTRITION NEWS FOCUS.

 

 מיץ עשב חיטה

מכיל 70% כלורופיל הדומה בהרכבו להמוגלובין. מקור עשיר לויטמינים, למינרלים, חומצות אמינו ואנזימים. מכיל חומרים נוגדי חמצון הפועלים נגד רדיקלים חופשיים בגוף. הכלורופיל שבמיץ הוא חומר אנטי בקטריאלי (המונע גידול חיידקים פתולוגיים וריקבון של חלבונים במעי).
הוא מחזק את המערכת החיסונית, מסייע בטיפול באנמיה ובמחלות כרוניות, מטהר ומנטרל רעלים, מתכות כבדות, שאריות תרופות וסמים, עוזר בניקוי הכבד והדם, מסייע באיזון רמת הסוכר בדם, מרפא כיבים ופצעים במערכת העיכול ועל העור, מונע דלקות חניכיים וריקבון שיניים, מנטרל ריחות גוף ופה, משפר את העיכול – מונע עצירות ובעיות מעיים, משפר את פעילות הלב, מערכת כלי הדם, מוריד לחץ דם גבוה, עוצר פעילות מטבולית של חומרים מסרטנים.

מקור: "התחדשות" ד"ר פנינה בר סלע.

 

     צום רפואי ודיאטה וגאנית עזרו לריפוי מחלות אוטו אימוניות:

      במחקר שנערך בארה"ב טופלו ששה חולים במחלות אוטו-אימוניות (דלקת מפרקים, פיברומיאלגיה, לופוס) בצום רפואי (7 – 24 ימים של מים בלבד) ובתזונה וגאנית (מזון צמחי ללא בישול). לאחר הצום, כל החולים היו משוחררים מהתופעות של המחלה ונשארו כך כל עוד דבקו בתזונה הטבעית.

מקור: "תזונה פלוס", ד"ר מרדכי הוכברג

 

 

      חלב סויה עוזר להורדת יתר לחץ דם:

     40 גברים ונשים בני כ – 48 קיבלו פעמיים ביום חצי ליטר חלב סויה או חלב פרה לתקופה של שלושה חודשים. בתום התקופה חלה ירידה של כ 18 מ"מ כספית אצל שותי חלב הסויה ו 1.4 אצל שותי חלב פרה.

מקור: תזונה פלוס, ד"ר מרדכי הוכברג

 

כורכום

משמש לטיפול בבעיות במערכת-העיכול (כיבים, גזים), הורדת חום והרגעת שיעול, טיפול בפצעים,   אקזמות, פצעי בגרות, זיהומי עור, דלקת פרקים, צהבת  ובעיות כבד,  בעיות כיס המרה, מניעת מחלות לב, שבץ וטרשת עורקים, מקטין את רמת הכולסטרול בדם ומונע היווצרות קרישי-דם פנימיים, אלרגיות, מניעה וטיפול בסרטן (מונע התחלקות תאים סרטניים, מגביר תהליכי מוות מבוקר של תאים אלה). אנטי אוקסידנט ואנטי דלקתי רב עוצמה. אין לו תופעות לוואי. מומלץ להשתמש בנדיבות על בסיס יומי.

מקור: אתר GAMNON , "תזונה פלוס" – הוכברג

 

 

הנחיות לנשים למניעה ולהתמודדות עם מחלות לב

    מחלות לב הם גורם מספר אחד לתמותה בקרב נשים בארה"ב (ובישראל). הנחיות אגודת הלב האמריקאית להתמודדות עם מחלות לב כוללות: תנועה פיסית לפחות חצי שעה מדי יום, הפסקת עישון, צריכת ויטמיני אומגה3- וחומצה פולית ובמקרי הצורך לקיחת תרופות כמו סטטינים.

מקור :   http://www.igl.co.il/intern/?did=805

 

*********************************************************************

להרשמה לצום מיצים, להזמנת הרצאה, ליעוץ אישי בתזונה טבעית, לשיעור יוגה פרטי, לטיפול שיאצו או רפלקסולוגיה:

054-4258544, 03-5340487, 054-4766505

או במייל:
 zvikk2@bezeqint.net

 שימו לב: המידע באתר זה לא נועד להחליף  התייעצות עם רופא ואין להסתמך עליו כמקור מידע יחיד.


בחזרה לעמוד מאמרים

052-5407173
×