21 ספט נפלאות הארטישוק

הארטישוק (קינרס תרבותי) הינו צמח מאכל לו מיוחסות תכונות ריפוי רבות. הוא נמצא כמועיל למחלות מערכת העיכול (הפרעות עיכול, גזים), לאיזון רמות שומנים בדם, להגנה מפני מחלות לב והסתיידות עורקים, לניקוי רעלים מתאי הגוף ומהכבד, למניעה וריפוי סרטן. הצמח מעודד הפרשה תקינה של מיצי מרה ובכך מסייך להפחתת רמות שומנים ולסילוק רעלים. יש בו חומר בשם לוטאולין הידוע ביכולתו להוריד רמות כולסטרול "רע" (LDL). הארטישוק הוא אחד המזונות הבודדים המסוגל להעלות רמות של הכולסטרול "הטוב" (HDL).

בצמח כמות רבה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון מסוגים שונים ובכך הוא עוזר למניעה וריפוי של סוגי סרטן, תופעות הזדקנות, מחלות לב, נזקים לעור, אלרגיות, דלקות בדרכי השתן, בניית תאים בכבד ומחלות ויראליות שונות.

אופן השימוש: מבשלים כחצי שעה במים עם קצת לימון ואוכלים את קצות העלים ואת ה"ראש". אפשר לשתות את המים. מחוץ לעונה ניתן לצרוך כמוסות המוכנות ממיצוי יבש של עלי הצמח.

מקור: דר' מרדכי הוכברג, "תזונה פלוס"



052-5407173
×